Close

logo literatuur vlaanderen

LEESPLEZIER MET OSCAR EN FELIX IN JOUW KLAS OF BIB

Het doel van de Oscar en Felix-lezingen is leesbevordering en vooral leesplezier aanwakkeren bij de jonge kinderen. Het boek kent vandaag een zware concurrentiestrijd met de beeldschermen als het gaat om de aandacht van de kinderen te bemachtigen.

Nochtans bevordert voorlezen en lezen de leesvaardigheid en geletterdheid van kinderen enorm. Oscar en Felix willen graag een handje helpen om kinderen aan te zetten om te kiezen voor de heerlijke beleving van lezen.

Oscar en Felix in je klas? Ontdek hier de mogelijkheden om een lezing te boeken!

Kies je lezing

Lezing: Het leven van een reservebeer
Leeftijd 4-8 jaar

Twee identieke teddyberen Oscar en Felix vechten voor de liefde en de vriendschap van het meisje Niki. Felix is echter de pechvogel. Mama heeft hem gekocht als ‘reverveknuffel’ en hij wacht in de donkere kleerkast tot het zijn beurt is om de teddybeer van Niki te worden. Dat maakt hem soms boos, jaloers of verdrietig. Je mag een interactieve vertelling verwachten met filmpjes ter illustratie.  Onderweg bespreken we samen met de kinderen of de keuzes die Oscar en Felix maken om hun doel te bereiken wel de juiste zijn. Dat levert vaak heel fijne gesprekken op over samenwerken, over vriendschap en over eerlijk zijn.

Duur: 50 min. (aan te passen volgens de doelgroep)

Nieuwe lezing! Oscar en Felix voor de allerkleinsten
Leeftijd 3 jaar

Voor de allerkleinste maken we een lezing rond Oscar en Felix die aangepast is aan hun leeftijd. De lezing is opgebouwd rond de vier basisgevoelens: boos, blij, droevig en bang. Thema: zorgen voor je knuffel.  De lezing duurt maximum 40 minuten.
Ingrediënten: muziek, voelen en kijken, spelen, dansen en de eigen knuffel mag die dag meekomen naar de klas.

Duur: max.40 min.

Lezing: Zo een mama wil iedereen!
Leeftijd 4-8 jaar 

Auteur Annick Beyers leest voor uit de prentenboeken Mirakelland, De Tovermantel en Het Smulparadijs. Ontdek de avonturen van Hannah, Lise en Dotje als je weet dat hun mama een ‘klein beetje’ kan toveren. Ze reizen naar Mirakelland om hun dromen waar te maken, ze worden verwend door hun mama dankzij de gigantische tovermantel en om het helemaal af te maken mogen ze smullen in leukste paradijs op aarde. Het klinkt allemaa

l zalig en de perfectie nabij. Maar is dat wel zo? Samen met de kinderen gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen Wat als al je dromen uitkomen? Wat als je nooit hoeft op te ruimen? En wat als je onbeperkt mag snoepen?

Duur: 50 min. (aan te passen volgens de doelgroep)

Lezing: Het leven van een reservebeer (met theater)
Leeftijd 4-8 jaar

Een lezing in twee delen van een half uur. Annick vertelt over Oscar en Felix en verstelster Karen Horemans brengt zintuigelijk belevingstheater in de O&F caravan.

Elk deel duurt ongeveer 25 minuten. Terwijl een eerste klasje na de lezing van Annick het theaterstukje volgt, kan er reeds een tweede klasje het eerste deel van de lezing door Annick volgen. In de caravan is er plaats voor ruim 25 leerlingen.

(Minimum 3 lezingen per dag)

Prijs voor alle lezingen

 • Voor scholen en bibliotheken:: 170 euro per lezing.
 • excl. vervoerskosten heen en terug (vanuit Schilde).
 • Benodigd materiaal: een witte muur of white board.
 • Gesubsidieerde lezingen zijn mogelijk, mits tijdig aanvragen op www.auteurslezingen.be
 • Iedere klas krijgt een exemplaar van de prentenboeken Mirakelland of Het Smulparadijs cadeau, elk ter waarde van 14,95€ om de klasbib aan te vullen.

Overtuigd?

Boek een lezing
 • O&F op de international school
  international-school
 • maasmechelen-oscar-en-felix-1
 • Oscar en Felix sint hubertusschool
 • don bosco halle
  donbosco3
 • bosmier
 • lezing don bosco halle
  lezing-don-bosco-halle-
 • magie in caravan OF
 • magie-5
 • KastBrechtberen in brecht -2

 

WAT ANDEREN VAN DE LEZINGEN VINDEN

Het was veruit één van de beste vertellingen van de laatste jaren. De lezing was perfect op maat van de kinderen. Ook zij waren heel enthousiast. Deze lezing zouden wij ZEKER aanraden!

Don Bosco Halle

Ik was samen met Leon getuige van het nieuwe theater van Felix en Oscar en het was super. De nieuwe caravan was zoooo mooi, zo gezellig. Gewoon super tof. Fantastisch gemaakt. Top!

Hedwig