Close

Over ‘Tante Tik’ Annick

Annick, of ook zoals wij beren haar noemen, ‘Tante Tik’, is auteur en verzint de verhalen. Die verstopt ze dan in de boekjes van Oscar en Felix. Dat de verhalen over beren gaan is geen toeval. Annick is een echte arctofiel. Dat wil zeggen dat ze verzot is op teddyberen. Oscar en Felix worden dan ook vaak vertroeteld door Annick.

Oscar en Felix zijn niet de enige kinderboeken die Annick maakt. Mirakelland, De Tovermantel en Het Smulparadijs is een prentenboekenreeks van 3 boekjes over een mama die een kleine beetje kan toveren en haar drie schattige dochtertjes Hannah, Lise en Dotje. Wanneer Annick geen kinderboeken schrijft, schrijft ze teksten voor magazines, websites en boeken voor ‘grote’ mensen.

mirakelland annick beyers
de tovermantel kinderboek door annick beyers
het smulparadijs annick beyers
 • de stem van felix van oscar en felix
 • O&F op de international school
  international-school
 • de stem van felix
  OSCAR-FELIX-VOICE-KID.00_00_24_05.Still012-1170x658
 • KastBrechtberen in brecht -2

Tante Tik maakt deze boeken niet alleen

Vind jij die beren ook zo mooi en lief? Wel, dat is het werk van de tekenares Lucy Elliott. Zij maakte de mooie tekeningen.

lucy elliott oscar en felix

Baeckens Books is onze uitgever. Baeckens is een grote kinderboekenuitgeverij die de Oscar en Felix boeken op beurzen en in winkels aanbiedt. Ook bij hun eigen winkel Pardoes in Mechelen kan je Oscar en Felix boeken vinden.

Baeckaensbooks-logo

Voor alle content rond de emoties en moeilijke thema’s gaat Tante Tik te rade bij kinderpsychologe Katrien Dewippe, de kinderpsychologe.

katrien-dewippe

Tante Tik op bezoek met Oscar en Felix in je school of bib?

Annick in een notendop

 • Mama van drie prachtige dochters.
 • Auteur van kinderboeken.
 • Blogt en schrijft voor websites en uitgeverijen als redacteur.
 • Wordt blij van lezingen geven in de klas bij jonge kinderen.
 • Houdt van pluche beren, is dus een arctofiel.
 • Houdt van: reizen, yoga, lopen, televisie.
Annick-Beyers-met-beren

“Kinderboeken schrijven is mijn lang leven. Ik houd ervan om mezelf te verliezen in een fantastische, kinderlijke wereld waar er bijna alles mogelijk is. Waar alles eenvoudig lijkt, hoewel het dat niet altijd is.”

Ik hou ervan om in de verhalen die ik schrijf zaken ‘goed te maken’ die in mijn leven als volwassene niet zo vlot lopen. Ken jij ook dat akelige verschijnsel bij het inpakken van reiskoffers dat net het laatste kledingstuk niet meer in de koffer past? Dat net dan de ritssluiting niet meer dicht gaat? Dan vind ik het heerlijk wanneer Baasjebeer in de verhalen die ik schrijf beschikt over een magisch rugzakje zo groot als een tennisbal waar hij op een wonderlijke wijze alles wat hij maar wil kan instoppen.

Oscar en Felix zijn ondertussen echte vrienden van mij geworden.  Dat zij met deze verhalen jonge kinderen kunnen helpen om vriendschappen te sluiten, om conflicten op te lossen, om stillere, meer verlegen kinderen wat sterker te maken en om sterkere kinderen te leren zich wat zachter op te stellen, vind ik een fijne gedachte.

www.annickbeyers.com

Ontvang als eerste nieuwtjes en aanbiedingen van Oscar & Felix