Wat een fijne reactie van een ‘oma aan de top’!

Wat een fijne reactie van een ‘oma aan de top’!

Dit mailtje zat in onze mailbox! Hoe fijn…!

Mijn kleindochter Fenna die in het eerste leerjaar zit, heeft gisteren zelf de introductie gelezen van het boek ‘Oscar en Felix’. Ze voelde helemaal mee met het verhaal. Ze herkende niet alleen het gevoel van jaloersheid maar zei ook ‘Ja, ik ken dat. En dat is geen prettig gevoel’. Ze legde dus uit wat het voor haar inhoudt.  ‘We hebben dat ook gezien bij zedenleer’ vertelt ze. Dus: een succes. Blijkbaar is het ook een ideale leeftijd voor haar qua inhoud en leesniveau.
Fenna blij en oma ook.
Veel succes met het boek,

Oma Nora

2 Reacties

 1. Mw. Mieke van Steen 4 jaar geleden

  Dag mevrouw Annick Beyers,

  Gisteren in de bibliotheek van Hoogeveen ( Drenthe, Nederland) zag ik uw boek staan op de tafel ‘Nieuwe aanwinsten van uw bibliotheek’. Mijn oog viel op de titel, die verraste mij namelijk bijzonder! en waarom ?? omdat ik drie weken geleden (15 juni) oma ben geworden van een klein jongetje met de naam …Felix. Hij is mijn tweede kleinkind. Mijn eerste kleinkind is zijn broertje, op 24 juni 2 jaar geworden, en diens naam is ?…. Oscar! Wat een toeval. Mijn man en ik zeggen alsmaar : “Oscar en Felix wat klink dat leuk en wat passen die namen goed bijelkaar.”
  Toen ik dus het boek met die titel zag was ik meteen getriggerd. Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Mijn Oscar en Felix zijn nu nog heel klein maar de thema’s die u in het boek behandelt komen vast en zeker aan de orde in hun leven. Ik wil het boek graag aanschaffen om zelf te lezen en om het t z t aan mijn zoon en zijn vrouw ( die Engelse is) te geven.
  Een vraag: de beren op de foto’s, zijn die speciaal gemaakt voor het boek? Kleinzoon Oscar heeft de oude teddybeer van zijn vader van mij gekregen. Kleinzoon Felix heeft nog geen beer. Ik zou hem graag de beer Felix geven in zijn blauw/wit gestreepte trui met de F. Kunt u mij zeggen of en waar die beer te krijgen is?

  Veel succes met uw boek.
  Met vriendelijke groet,
  Mieke van Steen
  Noordscheschut ( Gem. Hoogeveen)
  Nederland

  • Annick Beyers 4 jaar geleden

   Beste Mevrouw Mieke van Steen,

   Ik ben heel blij met uw reactie op het boek. Ik wil u dan ook van harte proficiat wensen met de geboorte van uw tweede kleinkind Felix.
   Voorlopig zijn er helaas nog geen ‘echte’ Oscar en Felix-beren te verkrijgen. Wij hebben wel het breipatroon van het trui-tje van Oscar en Felix in het boek vermeld. Zo kan een eigen knuffel(beer) of eender welke knuffelbeer omgetoverd worden in een Oscar en een Felix. Heel veel lees-en speelplezier gewenst met uw kleinzonen Oscar en Felix en het Oscar en Felix-boek.
   Annick, Oscar en Felix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*