Wie zijn wij

Annick in een notendop:

Annick en beren bijgesneden

 • mama van drie prachtige dochters;
 • auteur van kinderboeken;
 • blogt en schrijft voor websites en uitgeverijen als redacteur;
 • wordt blij van lezingen geven in de klas bij jonge kinderen;
 • heeft een zwak voor pluche beren;
 • houdt van: reizen, yoga, lopen, televisie kijken, lezen en schrijven.

Annick Beyers

Meer weten over Annick?

Kinderboeken schrijven is mijn lang leven. Ik houd ervan om mezelf te verliezen in een fantastische, kinderlijke wereld waar er bijna alles mogelijk is. Waar alles eenvoudig lijkt, hoewel het dat niet altijd is. Ik hou ervan om in de verhalen die ik schrijf zaken ‘goed te maken’ die in mijn leven als volwassene niet zo vlot lopen. Ken jij ook dat akelige verschijnsel bij het inpakken van reiskoffers dat net het laatste kledingstuk niet meer in de koffer past? Dat net dan de ritssluiting niet meer dicht gaat? Dan vind ik het heerlijk wanneer Baasjebeer in de verhalen die ik schrijf beschikt over een magisch rugzakje zo groot als een tennisbal waar hij op een wonderlijke wijze alles wat hij maar wil kan instoppen.

Oscar en Felix zijn ondertussen echte vrienden van mij geworden.  Dat zij met deze verhalen jonge kinderen kunnen helpen om vriendschappen te sluiten, om conflicten op te lossen, om stillere, meer verlegen kinderen wat sterker te maken en om sterkere kinderen te leren zich wat zachter op te stellen, vind ik een fijne gedachte.

Karen Horemans

Meer weten over Karen?

Als pas afgestudeerde ergotherapeute werd ik warm onthaald in een fantastisch team. We stonden in voor de dagbesteding van mentaal en fysisch gehandicapte personen. Wekelijks speelden we belevingstheater voor onze bewoners. Tot op vandaag gebeurt dit nog steeds.

Vanuit deze ervaring is het idee van een mobiel theater ontstaan. Dit unieke theater heeft dezelfde uitgangspunten als het belevingstheater: op een ludieke en theatrale wijze de zintuigen prikkelen.Door de veranderde levenswijze van onze kinderen (computer, tv, gsm, …) gebeurt alles meer op afstand. Hierdoor ontstaat een grotere behoefte aan nabijheid, waarbij de zintuigen stimuleren en het zelf ervaren belangrijk wordt.Als de theatercaravan ter plaatse komt, staan de kinderen met nieuwsgierige oogjes te wachten tot het deurtje open gaat! De kinderen zitten mee in de caravan en ervaren alles vanop de eerste rij.

Drukke kinderen kunnen tot rust komen, gevoelige kinderen voelen zich begrepen, anderstalige kinderen of kinderen met een handicap kunnen op hun manier prikkels opnemen. Zelf vind ik het héél belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt, daarom blijf ik mij ook bijscholen. Al die verwonderde en ontroerende gezichtjes bezorgen mij een groot en een warm hart.

Karen in een notendop:

DS4_9205

 • reist rond met mobiel, zintuigelijk figurentheater ‘Kakelnest’;
 • ergotherapeute;
 • 17 jaar ervaring met mentaal en fysisch gehandicapten;
 • vanuit deze ervaring ontstond het ‘Kakelnest’;
 • vindt inspiratie bij de fantasie van haar twee vrolijke tienerdochters;
 • houdt van: natuur, lopen, skiën, dansen en lachen.